bezár

Barvájok között – otthonosan
Kopi Mundi Zoltán: Barváj-vonták találkozása

színház

Soha utol nem érni – második levél a REFLEX3 Nemzetközi Színházi Fesztiválról
Második levelét küldi Győrfi Kata Eszternek a Sepsiszentgyörgyön március 18-31 között megrendezett REFLEX3 Nemzetközi Színházi Fesztiválról, melyben többek között beszámol Tomi Janežič Sirály-rendezéséről (Szerb Nemzeti Színház), illetve a lengyel Dada von Bzdülöw Színház egy mozgásszínházi produkciójáról.
irodalom

Az öröm az egyetlen fegyverünk
Egyáltalán nem szokatlan, ha egy tudósító egy irodalmi programot "baráti hangulatú" vagy "családias" kifejezésekkel jellemez. Annál ritkább azonban, amikor  olyannyira illenek ezek a jelzők egy eseményre, hogy a sokat látott újságíró is már-már zavarba jön, szabad-e holmi beszámolóírással belepofátlankodnia a meghitt és bensőséges idillbe.  Ilyen szokatlan élmény volt a hétfő esti rendezvény is a Nyitott Műhelyben, ahol barátai és tisztelői köszötötték Kun Árpádot ötvenedik születésnapja alkalmából. 
irodalom

Gasztronómiai nyalánkságokkal fűszerezett könyvbemutató
Mostanra már világos, hogy nagyon ajánlott jelen lenni azokon az irodalmi esteken és felolvasásokon, ahol P. Horváth Tamás Tündérváros című regénye a főszereplő, hiszen így nemcsak a napi ajánlott szellemi tápanyag bevitelét biztosítjuk, hanem ízlelőbimbóinkat is megörvendeztethetjük a pécsi szakács és vendéglős jóvoltából: elevenen él még a emlékeimben a decemberben kóstolt gyömbéres-narancsos marharagu, de e mostani májpástétomot sem lehet egyhamar elfelejteni…
irodalom

Az olvasó nem az író ellensége
Igazi világsztár, az amerikai irodalom jelenlegi első számú írójának tekintett Jonathan Franzen lesz a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (2015. április 23-26.) díszvendége. Mindez lényegesen nagyobb és precízebb szervezést kívánt, mint egy európai vendég esetében, hangsúlyozta M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója csütörtök délelőtt a Millenárison tartott sajtótájékoztatón. A négy hét múlva kezdődő rendezvénysorozat szokásos beharangozóján  szó esett egy a könyvszakmát érintő fontos évfordulóról és a jövő évre vonatkozó tervekről is.  

Szétszórtból egy
A Magyar Napok 2015 – Nyugati magyar diaszpóra című veszprémi rendezvény „első” napjának beszámolója
A zenéről szól
Beszélgetés B. Szabó Zsolttal

A börtön virágai
Tóth Erzsébet: Kőrózsa
A hírnév nem jelent semmit
Interjú Izïa Higelinnel, a Samba női mellékszereplőjével. (Forrás: Vertigo Média, fordította: Csiger Ádám.)
Működött a kémiánk
Interjú Anaïs Demoustier-vel, Az új barátnő női főszereplőjével (Forrás: ADS Service Kft. Fordította: Csiger Ádám.)

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés